Integritetspolicy

Vi på Quizkunskap är måna om din personliga integritet och att du ska känna dig trygg med vår behandling av dina uppgifter. Denna integritetspolicy förklarar hur Quizkunskap behandlar dina personuppgifter när du besöker vår hemsida eller något av våra konton i sociala medier. Du får också information om vilka rättigheter du har gentemot oss och hur du kan kontakta oss.

Hur Quizkunskap behandlar dina personuppgifter

Nedan förklarar vi hur vi behandlar dina uppgifter när du nyttjar våra tjänster som att skriva kommentarer och prenumeration på nyhetsbrev. Det framgår även vilka uppgifter vi behandlar om dig som bara besöker vår hemsida eller besöker oss i sociala medier, läs gärna mer om cookies.

Varifrån samlar vi in personuppgifter?

Vi behandlar personuppgifter som lämnas av dig bland annat i samband med att du skriver en kommentar eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Exempel på uppgifter som vi samlar in från dig är namn och e-postadress.

Vi samlar även in information när du besöker vår hemsida som exempelvis din IP-adress, webbläsarinställningar och besökshistorik.

Insamlade och sparade uppgifter används även för analys och statistik i syfte att utveckla, förbättra, underhålla och skydda tjänsten och vår servermiljö.

Utöver de uppgifter du lämnar till oss eller som genereras när du nyttjar vår tjänst samlar vi inte in några uppgifter från tredje part.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

Vi delar i allmänhet inte personuppgifter med andra företag. Däremot samlar våra leverantörer av besöksstatistik in uppgifter som IP-adress och webbläsarinställningar m.m. Dessa uppgifter är anonymiserade och/eller lagras och används på ett anonymiserat sätt utan att kopplas direkt till dig som person. Även våra annonsleverantörer samlar in viss information som t.ex. IP-adress och webbläsarinställningar för att kunna visa relevanta annonser.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi har vidtagit de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs för att dina personuppgifter inte ska bli manipulerade eller gå förlorade, eller att obehöriga ska få tillgång till dem, i enlighet med gällande lagstiftning avseende skydd av dina personuppgifter.

Dina rättigheter enligt GDPR

  • Registerutdrag: Du har rätt att begära bekräftelse på om vi behandlar personuppgifter om dig eller inte. Om vi gör det har du rätt att få se vilka uppgifter vi behandlar om dig genom ett registerutdrag.
  • Rättelse: Om en personuppgift är fel eller ofullständig har du rätt att begära att den rättas.
  • Återkalla samtycke: Om vi behandlar dina personuppgifter med samtycke som laglig grund för behandlingen, har du rätt att närsomhelst återkalla samtycket med framtida verkan.
  • Klaga: Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du kontakta oss (se nedan). Du har också rätt att lämna in ett klagomål direkt till tillsynsmyndigheten, dvs Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.
  • Ifrågasätta berättigat intresse: Du har rätt att motsätta dig behandlingar som stödjer sig på ett berättigat intresse om det finns skäl i ditt specifika fall som talar emot behandlingen. Om du motsätter dig behandlingen men det finns berättigade skäl som väger tyngre får vi dock fortsätta behandlingen.
  • Radera personuppgifter: Du har rätt att begära, och under vissa omständigheter få, dina personuppgifter raderade. Ett undantag är om vi har laglig grund för att bevara uppgifterna.

Så gör du för att utnyttja en rättighet

Om du vill utnyttja någon av dina rättigheter ovan ska du i första hand kontakta oss här. Obs! Du måste ange den e-postadress som är kopplad till den användare du vill ha information om och denna måste bekräftas först genom att svara på det mejl vi skickar till dig efter att du kontaktat oss. Du behöver även ange ett telefonnummer som vi kan nå dig på för att bekräfta din identitet.