Quiz om Leksands IF

Testa dina kunskaper om Leksands IF i detta quiz med 12 frågor om Leksandsklubben. Läs varje fråga och välj sedan rätt svar utifrån fyra alternativ.

Efter att du valt ett alternativ kommer du att se en kort faktaruta med rätt svar samt en förklaring med mer information som kan vara intressant att känna till. Scrolla sedan vidare neråt till nästa fråga.

I slutet av quizet när du svarat på samtliga frågor kommer en sammanställning att göras där du får veta hur många rätta svar du fått. Dessutom får du ett betyg som går ifrån nybörjare och vidare till godkänt, väl godkänt och slutligen mycket väl godkänt. Betyget baseras på din kunskapsnivå.

Utmana gärna dina vänner och familj för att se vem som kan flest fakta om Leksands IF!

Vilket år grundades föreningen Leksands IF?
Vilket år spelade Leksands IF sin första hockeymatch?
Foto: Gorodenkoff/Shutterstock
Hur många SM-guld har Leksands IF vunnit?
Foto: kasakphoto/Shutterstock
Vad heter den nuvarande arenan där Leksands IF spelar sina hemmamatcher?
Foto: Michael715 / Shutterstock.com
Vad kallas en supporter till Leksands IF?
Foto: kovop/Shutterstock
Nummer 18 är ett pensionerat tröjnummer i Leksands IF. Vad heter spelaren som fått detta tröjnummer hängandes i taket på Leksands hemmaarena?
Åke Lassas är en annan spelare som fått sitt tröjnummer pensionerat. Han är en av Leksands legendarer. Vilken position hade han?
Vem av följande kanadensiska målvakter har stått i målburen för Leksand?
Foto: Eugene Onischenko/Shutterstock
Vilket år grundades Leksands damlag?
Foto: SeventyFour/Shutterstock
Vilken spelare innehar Leksands målrekord under en säsong?
Foto: Shooter Bob Square Lenses/Shutterstock
Vem av följande spelare är meste leksing genom tiderna med flest antal matcher spelade för klubben?
Foto: Michael715 / Shutterstock.com
Vilket av följande lag är en av Leksands största rivaler?
Foto: Igor Link/Shutterstock

Testa dina kunskaper om andra hockeylag

14 svar på ”Quiz om Leksands IF”

 1. Leksands IF ligger mig varmt om hjärtat. Gick på ett antal matcher när bröderna Abrahamsson och kompani var aktiva. Long time ago sent 50-tal.

  Svara
  • Hej Jonas, tack för din kommentar. Mycket bra resultat! Ja, det har du rätt i, men i svaret står det att Jonas Bergqvist är en av de spelare som gjort flest landskamper för Tre Kronor, inte att han faktiskt är den som spelat allra flest landskamper.

   Svara
  • Hej Sven, tack för din kommentar! Rivalitet mellan klubbar är inte detsamma som att man alltid spelar i samma serie. Brynäs är och kommer förmodligen att vara en av Leksands största rivaler under en lång tid framöver, oavsett om de hamnar i samma serie inom en snar framtid eller ej. Gävledala-derbyt går tillbaka till 1950-talet. Samma fenomen finns exempelvis inom fotboll, bara för att en klubb åker ner i en lägre serie så försvinner inte rivaliteten då det bibehålls vid sidan om planen mellan fansen, exempelvis som att Helsingborgs IF och IFK Göteborg är rivaler sedan lång tid tillbaka, trots att de inte spelar i samma serie just nu.

   Svara

Lämna en kommentar