Fakta om David Beckham

David Beckham är en av världens mest berömda fotbollsspelare genom tiderna. Vi har samlat ihop 25 fakta om David Beckham som kan vara intressanta att känna till.

Han har även blivit berömd utanför fotbollsplanen och genom åren har David Beckham blivit både en modeikon och framgångsrik affärsman.

David Beckham med nummer 7 på tröjan
David Beckham med nummer 7 på tröjan. Foto: ph.FAB / Shutterstock.com
 1. David Beckham föddes den 2 maj 1975 i Leytonstone, London på Whipps Cross Hospital. Han har stjärntecknet oxen.
 2. Hans fullständiga namn är David Robert Joseph Beckham. Enligt hans pappa så fick han mellannamnet Robert efter Sir Bobby Charlton.
 3. Beckhams föräldrar heter Ted Beckham och Sandra West. De var gifta i 33 år innan de skiljde sig 2002.
 4. Han har gått i skola på Chase Lane Primary School och Chingford High School.
 5. David Beckham skrev på sitt första kontrakt med Manchester United redan när han var 14 år gammal.
 6. Hans professionella karriär började 1992, när han fick debutera för Manchester Uniteds A-lag i Premier League i en mållös match mot Leeds.
 7. Beckham har vunnit Premier League vid sex tillfällen under sin spelarkarriär i Manchester United.
 8. Han har blivit världskänd för sina frisparkar och inlägg. År 2002 kom filmen Skruva den som Beckham och den handlar om en indisk flicka i London som drömmer om att bli fotbollsproffs, precis som sin idol David Beckham.
 9. Beckham gjorde sin internationella debut för England den 1 september 1996. Efter det hann han göra 115 landskamper och 17 mål.
 10. David Beckham började dejta Spice Girls-medlemmen Victoria Adams 1997. De förlovade sig 1998 och gifte sig året därpå 1999.
David och Victoria Beckham
David och Victoria Beckham. Foto: BAKOUNINE / Shutterstock.com
 1. Tillsammans har paret Beckham fyra barn, varav tre söner och en dotter: Brooklyn, Romeo, Cruz och Harper.
 2. David Beckham har spelat 523 matcher totalt i klubblagen Manchester United, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Los Angeles Galaxy och AC Milan samt Preston North End.
 3. Han avslutade sin spelarkarriär i maj 2013. Under hans 20 år som fotbollsspelare har han vunnit Premier League, La Liga, Champions League och franska Ligue 1.
 4. David Beckham har varit underklädesmodell för Emporio Armani.
 5. Han blev utnämnd till Englands lagkapten år 2000. Han var sedan Englands lagkapten under sex års tid. Totalt blev det landskamper med kaptensbindeln.
 6. David Beckham är delägare i två fotbollsklubbar, Inter Miami och Salford City.
David Beckham som håller i Messis tröja Inter Miami
Presentationen av Inter Miamis nyförväv, Lionel Messi. Foto: YES Market Media / Shutterstock.com
 1. Under sin spelarkarriär har Beckham lyckats göra mål 97 gånger i sina klubblag.
 2. Beckham lider av ornitofobi, vilket innebär att han har en fobi för fåglar. I intervjuer har han sagt att deras flaxande vingar, oberäkneliga rörelser och vassa näbbar are några av huvudanledningarna till varför han inte gillar fåglar. En av hans största rädslor är att bli inlåst ensam med en struts.
 3. David har också OCD, vilket innebär att han har tvångstankar. I hans fall rör det sig om att det ska vara ordning och reda. I hotellrum flyttar han runt möbler och ifall han har ett ojämnt antal burkar i kylen så tar han ut en så att antalet blir jämt igen.
 4. Han har två systrar, Joanne Louise Beckham och Lynn Georgina Bekcham.
 5. Beckham bar nummer sju när han spelade i Manchester United. I Real Madrid valde han 23 för att nummer 7 var upptagen och för att det var det numret som Michael Jordan hade när han spelade basket. När David sedan flyttade till La Galaxy fortsatte han med nummer 23 på ryggen. I PSG och AC Milan bar han tröjnummer 32.
Beckham med tröjnummer 23 i LA Galaxy
Beckham med tröjnummer 23 i LA Galaxy. Foto: Photo Works / Shutterstock.com
 1. Han skänkte hela sin lön som han tjänade i Paris Saint-Germain till välgörenhet för barn. Den totala summan var cirka 53 miljoner kronor.
 2. David Beckham har över 70 tatueringar på sin kropp. Varje tatuering har en betydelse och flera av dem är dedikerade till hans familj.
 3. Han har varit en UNICEF Goodwill Ambassador sedan 2005.
 4. Beckhams morfar var jude och under sin uppväxt har han därför följt med till synagogan vid ett flertal tillfällen.

Lämna en kommentar